hits

1. MAI - en merkedag på flere måter!

En ny dag - en ny fridag. Og solen har stått opp. Den skinner i dag også. Vi er på dag to med sol. Den varmer sakte men sikkert opp frosne vinter kropper og sprer glede. I dag er 1. mai en stor dag for familien. Mens andre går i tog, sørger denne familien for at det igjen er et fantastisk tilbud til turister som kommer til byen. Sightseeing toget som alle i Bergen har et forhold til. For noen betyr det saktegående trafikk opp Kalfaret, for andre er det forivirrende med trafikk i fjellveien.  En del mennesker må tenke seg ekstra om når de skal parkere når de er ferdig på jobb. For turistene som kommer til byen er det en fantastisk rundtur på ca. 50 minutter hvor de for oppleve fin utsikt og de får servert historie på hele runden.  Musikk innslag for de også på turen. 

For meg er det to tegn som må være på plass for at jeg skal kjenne følelsen av at våren er i anmarsj og at sommeren nærmer seg. De store cruise båtene som legger til kai i denne perioden er snart på vei inn. Det har allerede vært noen anløp i år uten at jeg har kjent følelsen. Det andre tegnet er toget. Det betyr at jeg snart inntar by-bildet regelmessig. Jeg har kjørt på turister en god del sesonger allerede, jeg har sikkert også irritert på min vei opp de bratte bakkene i Kalfaret.  De fleste smiler og er glad når de endelig ser denne doningen tøffer rundt i byens gater. Og jeg vet at nå er det snart sommer.

Nå har vi altså gjort oss klar for og ta oss inn til byen som alltid har et yrende folkeliv 1. mai. Vi skal ikke gå i tog som mange andre. Vi skal kjøre tog.
Håper dere får en fin 1. mai alle sammen. Vi høres senere.

- Thomas - 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Thomas Magne

Thomas Magne

36, Bergen

En mann på 35 år. Jeg er gift og har tre barn. Bor i Åsane utenfor Bergen. Fulltids arbeidsledig og prøver få dagene til å gå.

Kategorier

Arkiv