hits

"Kor va du?"

Etter en weekend tur med danskebåten sitter jeg nå i sofa'n og lar alle inntrykk synke inn. Jeg burde vært sliten, men jeg sitter med følelse av indre glede. Jeg er tent, spent og klar. Dette har vært en innholdsrik og spennende helg. Og hvis følelsene får riktig vil framtiden bli sykt bra. Man er så heldig og treffer så mange bra mennesker med samme entusiasme, glede og glød - det setter spor. Er dette starten på et nytt eventyr?
Mange på vestlandet, de med nær tilknytting til Brann og alle i HipHop Norge vil nok kjenne igjen tittelen på dette innlegget som tittelen på en kjent sak fra en kjent fyr. Og det var det det var for meg også. Men på lørdag skulle dette forandre seg. Det starter som det ofte gjør med et håndtrykk og utveksling av navn. Det gjorde også dette. Men oppfølgingen hadde jeg aldri sett komme. "Satan, sykt kule sko"


Foto: Agnieszka Iwańska

Man blir først introdusert som DJ og håndlanger. Det setter jo noen inntrykk om hva man kan forvente seg. Og jeg følte det som helt naturlig at jeg skulle trille den tralla med utsyr fra avgangshallen og inn i båten. Uten at noen skulle bekymre seg for den trallen. Alle reiste med kjærester og hadde jo de og tenke på. Min kone var hjemme med barna. Som det fantastiske menneske hun alltid er, ga hun med lov til å bli med på dette. Takker deg inn i evigheten for det Tonje. Tilbake til trallen. Jeg får den trygt ombord og har fullført første oppdrag. Praten går litt løst og jeg undersøker litt hva de ønsker av teknikk på scenen, hvem trenger hva osv. Jeg har jo ikke sett en raider før. Så uerfaren er jeg. Og det må jeg få lov til og innrømme. Som lydtekniker har jeg vel bare et navn på min CV. På videregående skole, nærmere bestemt på Strømmen VGS, var jeg lydmann for Simoné i D'Sound. Jule avslutning i 1999. That's my resume.

Jeg skal nå introdusere mine nye bekjente som alle er enige om at dette har vær en fantastisk opplevelse.

Knut Glesnes (født 8. november 1978) er en norsk gitarist og låtskriver, bosatt i Åsane i Bergen. Han er vokalist i det bergenske rockebandet Fenrik Lane (Christer UnnelandJohn Erik Soltvedt, og Kjetil Høvik)
Knut har også medvirket som musiker på låten «I'll Forget you» på Kurt Nilsens album Push Push, og som medkomponist på «Mother's Word» fra albumet Rise to the Occasion.  (Kilde: Wikipedia)

Ingrid-Malene Haukeland Steen (Immy) fra Eidsvåg har drevet med musikk hele livet. Det tok imidlertid lang tid før hun ga ut sin aller første singel. Men når hun først gjorde det, gjorde hun det med stil. (Kilde: Åsane Tidene)

Geo Pardalos er punkeren som også er kjent for å være blant Bergens beste rocketrommiser. Nå debuterer han som soloartist - og det i en helt annen sjanger enn man kunne vente seg. When The Sky Is Grey er en popjazz-låt som henter mye inspirasjon fra 50-tallet. (Kilde: Musikknyheter.no)

Nå skal du få vite hvorfor disse menneskene har klart og gjøre så godt inntrykk på en karaokevert. Og André, du er ikke glemt.

Knut - (aka Trond), du har et vinnende vesen. Det lyser god galskap av hele deg. Med håret stramt i stikk. Litt skuffet ble jeg da du ikke klarte og vekke meg til frokost. Men tvers igjennom god. Kanskje er det nyforelskelsen som gjør deg så go'. Time will show. Gleder meg til å dele flere øl med deg.

Ingrid (Immy) - er vilt forelsket i Knut. Du skjuler ikke det. Snap dronning! Jeg liker singelen din og deler den gjerne med mine lesere. 

Mine damer og herrer, på scenen til karaokeverten i dag - IMMY,  vi skal få høre hennes debutt singel "The Longest  Road"

Vi gleder oss til fortsettelsen.

Geo - tidenes overraskelse for min del. At han kunne spille trommer skjønte man fort. Men når han fikk låne gitaren til Knut og spilte sin nye singel. Wow. Denne unge lovende rocketrommisen spiller gitar og synger i tillegg. Det kom som en overraskelse ja. Men du har det i deg. Imponert!

Neste mann ut på karaokevertens scene i dag er Geo. Her kan du høre hans nye singel
"When the sky is grey"

Piddi, trenger sannsynlig vis ingen mer introduksjon, men skulle du ikke vite hvem det er - er og blir en av Bergens store hiphop pioneerer. Piddi startet sin musikalske karriere allerede i 1993 da han var en del av gruppen «Lynx». Opp gjennom årene har Piddi rukket å jobbe sammen med en hel drøss av kjente og kjære musikere både i og utenfor landets grenser. Piddi ble raskt kjent for sitt live-talent da han var en av frontfigurene i Spetakkel. Dette er en rapper med enorm energi og hardtslående tekster.  At Piddi har energi er det ingen tvil om. Kor va du da Piddi løftet monitoren opp til øret? Jeg stod der og prøvde forjeves og gi Piddi det han ville ha i øret. Altså lyd i monitor. Men med en Geo i fyll fyr på fullt tromme sett og en Piddi rett foran så ble det litt i overkant mye trommer i øret hans. 

At en karaokevert og en hipp-hopper skulle ha så mye til felles det ante jeg rett og slett ikke. Vi har samme sans for sko, vi dusjer av oss dagen derpå. Og gjerne flere ganger. Vi er glad i Jäger. Men du tok i mot meg med åpner armer, tok meg inn i varmen. Og kunne føle seg som en del av noe ...

Neste mann ut på karaokevertens scene i kveld. Mine damer og herrer PIIIIIIIIDDDDDDDIIIIIIIII
Her har du "Kor va du?"

Tusen takk alle sammen for den fantastiske turen vi hadde på #BrannCruise2017! Og karaokeverten kan sette flere navn på sin lydteknikker CV. Kansje vi er så heldig og få disse fantastiske menneskene på min hjemmebane en dag. Man skal aldri si aldri!


Foto: Agnieszka Iwańska

 

-Thomas-

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Thomas Magne

Thomas Magne

36, Bergen

En mann på 35 år. Jeg er gift og har tre barn. Bor i Åsane utenfor Bergen. Fulltids arbeidsledig og prøver få dagene til å gå.

Kategorier

Arkiv