hits

Fengslet av NAV!

Først og fremst, TUSEN TAKK til takk til alle som har likt den nye facebook profilen til Karaokeverten.

Det er synd og si det men jeg føler meg kneblet og fengslet av Nav. Da den maritime bransje gikk ned over tok jeg tak i noe jeg skulle gjort da jeg var ung. Jeg bestemte meg for å ta noen ekstra fag for og kunne søke høyere utdanning. Jeg fikk plutselig lyst til å gå på skole igjen. Jeg fikk en god avtale med arbeidsgivere og fikk lov til å ta fri en dag i uken for å ta disse fagene. Men så gikk alt den veien høna sparker. Dere vet jo at jeg er arbeidsledig og arbeidssøkende. Og det skulle vise seg at avtalen jeg hadde med arbeidsgiver ikke var vært papiret det var skrevet på. Etter samtale med saksbehandler på mitt lokale NAV kontor ble jeg oppfordret og søke dagpenger og legge med søknad om og beholde dagpenger under utdanningen. Etter en god tid med saksbehandling fikk jeg altså avslag på min søknad. Det resulterte i at skole plassen måtte sies opp.

Jeg prøvde og ta ansvar for min egen situasjon og skulle da etter oppsigelsen kun ta Matte R2. Dette skulle gå en kveld i uken over 12 uker. Etter og ha fått bekreftelse fra skolen om oppsigelse tok det ikke lang tid før dagpengene kom. Sånn er det i dag. Jeg mottar dagpenger. Beregningen fra NAV viste at jeg hadde inntekt over NAV's maksimal grense på 6G. I tillegg fikk jeg tillegg for mine barn. Omregnet i timelønn utgjør det faktisk mer enn det min kone har i lønn. Det er sykt det.

For og være berettiget til å motta dagpenger er det et krav at man er arbeidssøker. Det er jeg selvsagt, og jeg søker vel på ca ti jobber i uken. Men det er vanskelig å komme gjennom nåløyet på de jobbene jeg kunne tenkt meg. Dette er på grunn av manglende papirer på utdanning. På jobber der de ikke krever det meste av papirer, blir jeg konfrontert med at dette kan nok være en jobb som ikke er interresant nok for meg som har jobbet så mye med teknisk vanskelige systemer. Og de har en formening om at jeg vil komme til å fortsette og søke på jobber som kan tilfredstille meg på en helt annen måte en det de kan.

Så der er jeg, mellom barken og veden som det så fint heter. 

Skal forresten i møte med NAV i morgen, og jeg kan love dere en oppdatering fra dette møtet.

Ellers har dagen i dag godt med til og generere kampoppsett for Åsane Cup 2017 som arrangeres av Flaktveit Idrettsklubb. Etter å ha holdt på med dette i nesten 12 timer gjør man en liten feil og hele dagen har godt i vasken. Det var slett ikke noe gøy. Etter denne fadesen viste det seg at jeg hadde glemt at vi skulle ha dugnad i styret i borettslaget jeg bor i. Felles lokalet og styre kontoret skulle ryddes og vaskes. På vei hjem fra klubblokalene kommer jeg brått på at dette skulle jeg ha vært med på. Etter den psykiske utmattelsen på nesten tolv timer kjente jeg at det tok litt tid og omstille seg til vasking og rydding. Men med litt tid i tenkeboksen gikk det heldigvis bra.  Nå sitter jeg i sofa'n med min kone. På tv'n i dag er fødeavdelingen. Det er flott og kunne avslutte dagen med andres opplevelse av livets mirakel. Jeg for min del tenker at tre barn er nok.

2 kommentarer

Sandra Bettina

21.02.2017 kl.23:45

Huff og kjipt! Det skal ikke være enkelt og ville ta tak i livet og starte med en utdanning, når det er nav som er "arbeidsgiver". Håper du kommer tilbake i jobb fortere enn svinn, og kanskje til og med får tatt de fagene du ønsker :-)

Lena Therese

22.02.2017 kl.14:01

Lykke til videre med skole og NAV.

Vet selv hvordan det er med de.

Ler stadigvekk av irritasjon over at de mener at alt er så enkelt med dem.

Har krangla og jobbet uendelige timer for å få noe som helst hjelp av dem.

Dette er slitsomt. Men håper virkelig du får hjelp og støtte!

Skriv en ny kommentar

Thomas Magne

Thomas Magne

36, Bergen

En mann på 35 år. Jeg er gift og har tre barn. Bor i Åsane utenfor Bergen. Fulltids arbeidsledig og prøver få dagene til å gå.

Kategorier

Arkiv